9. nädal

Käesolevas ajaveebiartiklis kirjutan kahest tuntud IT-juhist.


Elon Musk (juht ja arengumootor) - Ameerika Ühendriikide ärimagnaat, investor, insener ja leiutaja, Tesla ja SpaceX'i asutaja ja tegevjuht. Füüsika- ja majandushariduse saanud Musk alustas oma karjääri kõrgtehnoloogilise ettevõtjana. Elon on pühendunud töötamisele valdkondades, mida ta peab meie tuleviku jaoks kriitiliseks, eelkõige Internet, taastuvenergiale üleminek ja kosmose (ning eriti Marsi) koloniseerimine. 

Tema kuulsaimad vaimusünnitused on e-maksesüsteem PayPal (X.com algselt), Maa satelliidisüsteem Starlink, neurotehnoloogia ettevõte Neuralink, elektrisõidukite ja nende komponentide tootmisega tegelev ettevõte Tesla, kosmosetehnoloogiaid tootev ettevõte SpaceX ja mõned teised.



Tim Cook (juht, teavitaja). Peale Steve Jobs'i surma oli igaüks muretsenud Apple tuleviku pärast. Kuid 10 aastat hiljem on Apple kasum enam kui kahekordistunud. Sellist edu saavutati just Cook'i juhtimisel. Alates ettevõtte juhtimise ülevõtmisest on Tim Cook ette võtnud samme, mida võib pidada riskantseteks, nagu näiteks tootmise ümberpaigutamine Hiinasse. Cook oskab vigu tunnistada ja hindab kainelt oma tootmispoliitikat. 

Tema juhtimisstiil on peamiselt demokraatlik. Korporatsiooni töötajatele enamasti meeldib juht, kes üritab ettevõtte mainet tõsta. Tim ei ole nii endassetõmbunud kui Steve, on emotsionaalselt tasakaalukas ja enesekindel, sõbralik ja positiivne inimene.




Kasutatud lingid (vene keeles):

https://trends.rbc.ru/trends/futurology/5eeb9edd9a79475e75f0c0e4

https://moneymakerfactory.ru/spravochnik/tim-kuk-biografiya/

Comments

Popular posts from this blog

6. nädal

7. nädal